Öğretmenler'den 'tüfe ve üfe'ye göre zam' talebi

Haber Giriş : 07 Haziran 2008 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, memur maaşlarına yapılacak zamların "komik" düzeyde olduğunu belirterek, öğretmen maaşlarına TÜFE ve ÜFE'ye göre zam yapılamsını istedi. 881 YTL ile bin 121 YTL arasında değişen maaşların öğretmenleri ek iş yapmak zorunda bıraktığını vurgulayan Avcı, ?Hükümet sosyal devletle sadaka devleti birbirine karıştırıyor" dedi.

BES Genel Başkanı Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, 2008'in ilk 5 ayında, TÜFE'nin yüzde 6.38, ÜFE'nin ise yüzde 13.39 oranında artış gösterdiğine dikkat çekerek, Hükümetin yüzde 4'lük zam öngörüsü ile öğretmenleri ?yok saydığını? savundu.

Avcı, uygulanan eğitim ve ücret politikalarının eğitim çalışanlarını gün geçtikçe yıldırdığını ve yoksullaştırdığını kaydederek, şöyle dedi:

"Evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının eğitim harcamalarını karşılamakta zorlanan, eşine ayakkabı alamayan, vitrinlerin önünden geçmeye utanan, zekata, fitreye muhtaç hale gelen, maaşı yetmediğini için ek iş yapmak zorunda bırakılan on binlerce öğretmen adına soruyorum. Ülkemizi ve çocuklarınızı emanet ettiğiniz eğitim çalışanlarına reva görülen ücret politikası ne zamana kadar devam edecek? Türkiye, öğretmenlerini yok sayan birkaç ülkeden biri durumundadır."

-MUTFAKTA VE CÜZDANDAKİ ENFLASYON YÜZDE 40-

Avcı, öğretmenlerin maaş zamlarını almadan gıda, doğalgaz, elektrik ve ulaşımda yapılan zamları, eylemle protesto edeceklerini belirterek, ?Hükümetçe enflasyon farkından doğan zammın maaşlarına 25?30 YTL civarında yansıyacak olmasına rağmen yapılan son zamlarla, elektrik 10 YTL, doğalgaz 15 YTL, ulaşım 12 YTL ve gıda 110 YTL olacak biçimde insanların bütçelerine yansıyacaktır" diye kaydetti. Hükümetin, enflasyon farkından doğan zammı "lütufta bulunuyormuş havasıyla" kamuoyuna sunduğunu ifade eden Avcı, "Halbuki mutfaklarımızda ve cüzdanlarımızda enflasyonun yüzde 40'larda olduğu bu dönemde bu denli komik bir artışı memurlara jest yapıyor görünümüyle sunmak etik olmayan siyaset anlayışıdır ve haksızlıktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber